RECEPTY, KTERÉ PRÁVĚ TEĎ LETÍ
VANILKOVÝ DORTOVÝ KORPUS
Dortový korpus od paní Mauerové - šikovné cukrářky: obecně platí: 1 vejce na 30 g cukru a 30 g hladké mouky.
VIŠNĚ V RUMU
V červnu pomalu dozrává ovoce, především třešně a višně. Ovoce nejlépe chutná čerstvé. Ale pokud je ho více, než stačíte začerstva zkonzumovat, můžete ho buď…
CUKETOVÉ ZOODLES / ŠPAGETY S TUŇÁKOVOU OMÁČKOU
Zoodles jsou perfektní alternativou ke klasickým špagetám z mouky. Jsou skvělým lehkým jídlem v letním obdobím, zvlášť když nevíte, co s …
HALLOWEENSKÝ MŘÍŽKOVÝ KOLÁČ
31. říjen funguje jako skvělá záminka připravit si něco sladkého. Zkuste třeba halloweenský koláč s jablky.
KLASICKÉ MEDOVÉ PERNÍČKY
Voňavé perníčky neodmyslitelně patří k období Vánoc. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ale stojí to za…
MALINOVÝ DŽEM S NÁDECHEM KOKOSU
Kupované džemy jsou plné cukru a konzervantů. Pokud chcete ale kvalitní domácí džem plný ovoce (tentokrát i s nádechem kokosu), nezbývá nic jiného, než si ho…
GRILOVANÝ ANANAS S MARINÁDOU PO THAJSKU
Slaďoučký, lehce štiplavý grilovaný ananas je snadný na přípravu a přesto udělá velkou parádu při posezení na zahradě či terase s přáteli.
JEDNODUCHÉ MÁSLOVÉ SUŠENKY
Kdo by odolal. Křehké máslové sušenky, které nedají moc práce. Z těsta stačí vyválet plát, vykrojit a šikovným razítkem nebo válečkem vytlačit reliéf.