Ať už u vás doma vedou kokosové, ořechové, pudinkové nebo pistáciové druhy. Stejně jako perníčky, i tyto dobroty potřebují dostatek času na uležení.

  • Jednoduché strojkové cukroví

Druhý adventní týden znamená mimo jiné i pečení strojkového cukroví. S patřičným nástavcem proměníte svůj ruční strojek na maso v praktického pomocníka. Stačí vložit připravené těsto do mlýnku a vybrat potřebný nástavec na cukroví. Je libo banánky, kokosové tyčinky anebo pudinkové či pistáciové cukroví? Se strojkem je zvládnete snadno a rychle.

Napečené dobroty prozatím neslepujte marmeládou ani krémem. Nemusely by vám do Štědrého dne vydržet :)

  • Nezapomeňte na pracny

Na čase mají také pracinky, někdy zvané jako medvědí tlapky, a vanilkové rohlíčky. Pokud si chcete ulehčit práci a navíc mít cukroví jedno jako druhé, vyzkoušejte naše praktické formy. Kupříkladu silikonová forma na pracny umožňuje pečení tohoto vánočního evergreenu bez pracného vysypávání či vyklepávání z formiček.

A jestli upřednostňujete pořádný kus plechu, můžete si vybrat její kovovou verzi s kvalitním nepřilnavým povrchem nebo vánoční formičky.

Nezapomeňte, že cukroví posypané moučkovým cukrem mnohem rychleji navlhne. Proto jej zatím necukrujte (kromě vanilkových rohlíčků, ty je dobré ještě teplé prosypat moučkovým cukrem), ale vložte do uzavíratelných dóz na potraviny a uskladněte na chladném místě.