RECEPTY, KTERÉ PRÁVĚ TEĎ LETÍ
PLÁN VÁNOČNÍHO PEČENÍ NO.1
1. ADVENTNÍ TÝDEN: Advent je doba, kdy kromě popíjení svařáku, poslouchání vánočních koled a zběsilého nakupování začínáme péct vánoční cukroví.
OŘECHOVÉ MÜSLI TYČINKY
Domácí müsli tyčinky jsou skvělou a zdravou dobrotou pro děti i pro dospělé. Víte přesně, co do nich použijete za suroviny a uděláte si je tak, jak…
JEDNODUCHÝ DOMÁCÍ CHLÉB
Péct chléb není zase tak složité, jak se to může zdát. Těsto bude hotové za 5 minut, kyne v míse 20 minut, párkrát se přeloží, vytvaruje se v ošatce a pak…
VOŇAVÁ FOCACCIA
Focaccia je nadýchané italské pečivo, ochucené olivovým olejem a různymi přísadami, takže můžeme použít cokoliv, co máme po ruce. Bylinky, zeleninu, olivy, sýr…
DÝŇOVÁ HOŘČICE
Velká podzimní úroda dýní si žádá jejich zpracování. Tak proč nezkusit recept na dýňovou hořčici. Je zajímavou alternativou klasické plnotučné hořčice,…
DÝŇOVÉ HALUŠKY
Oblíbené halušky s tradiční brynzou a slaninou mají mnoho obměn. Místo vařených brambor lze použít cuketu i slaďoučkou dýni, která jim dodá krásnou oranžovou…
HRNÍČKOVÁ JABLEČNÁ BÁBOVKA JAKO OD BABIČKY
Už dozrávají v sadech jablíčka na uskladnění, ranná jablka jsou už teď k dispozici, ideální k rychlému zpracování do jablečných závinů, ovocných knedlíků…
PALAČINKY Z ČERVENÉ ŘEPY
Palačinky si zaslouží slanou variantu s použitím sezónní zeleniny, v tomto případě červené řepy. Dostanou díky ní netradiční růžovou barvu a při…
LUXUSNÍ BROWNIES S CUKETOU
Tahle americká lahůdka plná kakaa a kvalitní čokolády si získala popularitu i u nás. A nebudeme si nalhávat, že je to docela kalorická bomba. Proto jsme chtěli…
NAKLÁDANÉ SLADKOKYSELÉ OKURKY
Nakládané okurky jsou klasikou českých spižíren a oblíbenou pochoutkou, která nechybí u žádného pořádného oběda ani večeře. Příprava je jednoduchá – pevné…