RECEPTY, KTERÉ PRÁVĚ TEĎ LETÍ

DÝŇOVÁ HOŘČICE
Velká podzimní úroda dýní si žádá jejich zpracování. Tak proč nezkusit recept na dýňovou hořčici. Je zajímavou alternativou klasické plnotučné hořčice,…

DÝŇOVÉ HALUŠKY
Oblíbené halušky s tradiční brynzou a slaninou mají mnoho obměn. Místo vařených brambor lze použít cuketu i slaďoučkou dýni, která jim dodá krásnou oranžovou…
.png)
HRNÍČKOVÁ JABLEČNÁ BÁBOVKA JAKO OD BABIČKY
Už dozrávají v sadech jablíčka na uskladnění, ranná jablka jsou už teď k dispozici, ideální k rychlému zpracování do jablečných závinů, ovocných knedlíků…

PALAČINKY Z ČERVENÉ ŘEPY
Palačinky si zaslouží slanou variantu s použitím sezónní zeleniny, v tomto případě červené řepy. Dostanou díky ní netradiční růžovou barvu a při…

LUXUSNÍ BROWNIES S CUKETOU
Tahle americká lahůdka plná kakaa a kvalitní čokolády si získala popularitu i u nás. A nebudeme si nalhávat, že je to docela kalorická bomba. Proto jsme chtěli…

NAKLÁDANÉ SLADKOKYSELÉ OKURKY
Nakládané okurky jsou klasikou českých spižíren a oblíbenou pochoutkou, která nechybí u žádného pořádného oběda ani večeře. Příprava je jednoduchá – pevné…

LAHODNÝ ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM A BROSKVEMI
Vynikající čokoládový koláč, ve kterém se snoubí čokoládové těsto, jemná tvarohová náplň a osvěžující broskvová vrstva. Sladká tečka za letním obědem nebo…

DOMÁCÍ ŽELATINOVÉ BONBONY
Připravte si lahodné želatinové bonbony z několika málo surovin, bez průmyslových barviv a zbytečných přidaných látek. Tato zdravější alternativa k běžným…
.jpg)
GRILOVANÉ ŽAMPIONY PLNĚNÉ SÝREM A MEDVĚDÍM ČESNEKEM
Kromě šťavnaté krkovičky, špízů a jemného kuřecího můžete vložit na gril i žampiony. A v období růstu medvědího česneku je lze plnit směsí sýrů a touto…

ŠPENÁTOVÉ HOUSTIČKY S VAJÍČKOVOU POMAZÁNKOU A LOSOSEM
Nejen o Velikonocích si můžete vychutnat domácí housky plné bílkovin. Těsto je obohacené mixovaným špenátem, cottage sýrem a semínky. Po upečení je můžete…