RECEPTY, KTERÉ PRÁVĚ TEĎ LETÍ

DOMÁCÍ KUŘECÍ ŠUNKA S OLIVAMI
Připravte si doma kvalitní šunku, u které se budete olizovat. Ideálně z masa z domácí porážky nebo od místních chovatelů.

MAKOVO-OŘECHOVÁ SRDCE BEZ MOUKY
Dobroty s láskou pečené a přitom lehounké a vláčné ocení každý. Vaše drahá polovička, návštěva i kolegové. Navíc je tento recept bezlepkový, takže si…

RAZÍTKOVÉ SUŠENKY S PARMAZÁNEM
Na konci roku kolem Vánoc a na Silvestra je sladkých dobrot všude až až. Zkuste slané křehoučké sušenky s bylinkami a parmazánem. Skvěle se hodí k vínu nebo…

OŘECHOVÉ PRACNY S OVESNÝMI VLOČKAMI
Pracny, pracinky, medvědí tlapky, to jsou všechno názvy pro velmi oblíbené vánoční cukroví, které se u nás objevovalo už v 16. století. Toto tmavé…
.png)
VOŇAVÁ FOCACCIA
Focaccia je nadýchané italské pečivo, ochucené olivovým olejem a různymi přísadami, takže můžeme použít cokoliv, co máme po ruce. Bylinky, zeleninu, olivy, sýr…

CO SE JEDLO PŘED REVOLUCÍ
I gastronomie prošla obrovskou revolucí a přesto se rádi vracíme k osvědčeným recepturám a tomu, co nás naučily maminky a babičky.

POMAZÁNKA „SLONÍ ŽRÁDLO“
Tato tradiční pomazánka s hrubší strukturou se hodí jak k namazání na veku, čerstvý chléb, tak i na topinky ze staršího chleba. Retro pomazánka ze…

JEDNODUCHÝ DOMÁCÍ CHLÉB
Péct chléb není zase tak složité, jak se to může zdát. Těsto bude hotové za 5 minut, kyne v míse 20 minut, párkrát se přeloží, vytvaruje se v ošatce a pak…

PALAČINKY Z ČERVENÉ ŘEPY
Palačinky si zaslouží slanou variantu s použitím sezónní zeleniny, v tomto případě červené řepy. Dostanou díky ní netradiční růžovou barvu a při…

PALAČINKY PAVUČINKY
Určitě jste ještě nezkusili palačinky ve tvaru pavučiny. Jsou jednoduché. Pomůže vám s nimi láhev, kterou běžně využíváme na kečup nebo dresinky. Můžete je…