RECEPTY, KTERÉ PRÁVĚ TEĎ LETÍ
SÍLA MEDVĚDÍHO ČESNEKU
Na jaře můžete v mnoha lokalitách najít koberce medvědího česneku. Tuto velmi aromatickou rostlinu lze skvěle využít v kuchyni. Má detoxikační účinky…
POMOCNÍCI PRO PŘÍPRAVU VAJEC
Pomocníci, kteří usnadní uskladnění, vaření i servírování vajec, se hodí vždy. Nejen o Velikonocích, kdy je vařených vajíček hodně a nastane čas přemýšlet, jak…
PRALINKY PRO KOLEDNÍKY
Velikonoce jsou za rohem a kromě pečení beránka, mazance nebo originálních perníčků je třeba se zamyslet nad drobností pro koledníky. Pánové si rádi dají…
MECHOVÉ SLEPIČKY S BÍLOU ČOKOLÁDOU
Velikonoce by měly být barevné, v tomto receptu hraje hlavní roli zelená. Zajímavé mechové cupcaky lze udělat ze stejného těsta jako mechový dort. Jsou díky…
JEDNODUCHÝ CITRONOVÝ KOLÁČ S PEKANOVÝMI OŘECHY A MALINAMI
Hlavně pánové nebo pekařky amatérky ocení jednoduchý koláč, který je snadný na přípravu, plný bílkovin a svěží chuti. A když se do něho pustí tatínek s dětmi,…
DOMÁCÍ KUŘECÍ ŠUNKA S OLIVAMI
Připravte si doma kvalitní šunku, u které se budete olizovat. Ideálně z masa z domácí porážky nebo od místních chovatelů.
MAKOVO-OŘECHOVÁ SRDCE BEZ MOUKY
Dobroty s láskou pečené a přitom lehounké a vláčné ocení každý. Vaše drahá polovička, návštěva i kolegové. Navíc je tento recept bezlepkový, takže si…
RAZÍTKOVÉ SUŠENKY S PARMAZÁNEM
Na konci roku kolem Vánoc a na Silvestra je sladkých dobrot všude až až. Zkuste slané křehoučké sušenky s bylinkami a parmazánem. Skvěle se hodí k vínu nebo…
OŘECHOVÉ PRACNY S OVESNÝMI VLOČKAMI
Pracny, pracinky, medvědí tlapky, to jsou všechno názvy pro velmi oblíbené vánoční cukroví, které se u nás objevovalo už v 16. století. Toto tmavé…
VOŇAVÁ FOCACCIA
Focaccia je nadýchané italské pečivo, ochucené olivovým olejem a různymi přísadami, takže můžeme použít cokoliv, co máme po ruce. Bylinky, zeleninu, olivy, sýr…