Suroviny

  • 1 tučný tvaroh
  • 4 lžíce lněné mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce psyllia
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce slunečnicových semínek, trochu na posypání
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 lžička drceného kmínu
  • ½ prášku do pečiva
  • sůl
  • 1 dl vody

Postup:

Tvaroh s vejci a solí rozmíchejte, přidejte ostatní suroviny a vodu. Je důležité nechat směs alespoň 10 minut natáhnout vlhkost z tvarohu a vodu, hlavně lněná mouka, sezam a chia semínka utvoří pojivo a směs zhoustne. Připravte si plech lehce vymazaný olejem, výborně se k tomu hodí menší plech Grande s nepřilnavým povrchem.

Utvořte 2 bagety nebo 4 menší rohlíky, dobře se tvarují, pokud si navlhčíte ruce vodou. Posypejte je shora slunečnicovými semínky, dobře vypadá i hrubozrnná sůl, a dejte do rozehřáté trouby péct při 170 °C na 40 minut. Je třeba je pohlídat, až budou upečené dozlatova.

Toto pečivo se hodí na svačinu, na výlety, plněné třeba šunkou a zeleninou. Večer jej můžeme přikusovat k čerstvému salátu, grilovanému masu. Nakrájené na kolečka vytvoří základ jednohubek nebo zdravých obložených chlebíčků.

Orion vychytávka: Ruční nerezový mlýnek na kávu nejenže čerstvě namele zrnkovou kávu, ale v tomto případě jej lze použít i ke mletí lněného semínka!

Další recepty nadete zde >>