RECEPTY, KTERÉ PRÁVĚ TEĎ LETÍ
KOPŘIVOBRANÍ
Kopřivu si každý spojuje s nevzhlednými, zarostlými kouty a svědivou vyrážkou, kterou způsobují její žahavé chloupky. Ale pozor. Její přednosti lze…
VELIKONOČNÍ BERÁNEK 5x JINAK
Vůně sladkého nadýchaného beránka, právě vytaženého z trouby, je tím pravým okamžikem, kdy si uvědomíme, že Velikonoce právě začaly.
CHUŤ BABÍHO LÉTA
Podzim je plný barev a chutí. Celoroční úsilí pěstitelů přináší své ovoce (a zeleninu). Pak přichází čas na vaření, pečení a zpracování toho, co …
LAHODNÝ CRUMBLE S MRAŽENÝM OVOCEM, REBARBOROU A OVESNOU DROBENKOU
Crumble je vynikající ještě horký, podávaný v samostatných zapékacích mističkách, doplněný např. řeckým jogurtem nebo lžící vanilkové zmrzliny. Je…
SLADKÉ PŘÍPRAVY NA VELIKONOČNÍ PEČENÍ
Velikonoční období, kdy všechno pučí a bzučí, je časem, který hospodyňky využívají k pečení beránka, jidášů, nádivek i velikonočních perníčků.
CUKETOVÝ ŠTRÚDL NA SLADKO
Štrůdl je tradiční rakouský dezert, který se obvykle připravuje s ovocem a těstem. Ale co kdybychom vám řekli, že můžete vytvořit štrůdl i z cukety? Ano,…
CUKETOVÝ TATARÁK
Tataráček je bezlepkový, pokud jej nepodáváte s bagetkou nebo chlebem, navíc neobsahuje vejce ani mléčné výrobky.
JAK UDĚLAT DOMÁCÍ TVAROH
Z mléka můžete vyrobit výborný domácí tvaroh skvělé chuti, sýry tavené, tvrdé, uzrálé, domácí lučinu… Víte přesně, co jste na výrobu použili za suroviny a…