K výrobě se vám bude hodit naše silikonová forma. Skvěle se s ní pracuje, hotové tyčinky z ní snadno vyjmete. Můžete ji využít také na ledové kvádry, na mrazení dřeně, bylinkového pesta, na výrobu bylinkového másla nebo čokoládových tyčinek (domácí snikersky nebo kokosové kmeny jsou fantastické).

SUROVINY

  • 100 g ovesných vloček
  • 70 g medu (tekutý)
  • 100 g ořechů (jeden druh nebo směs)
  • špetka soli
  • trochu skořice

POSTUP:

Vločky opražte na suché pánvi dozlatova, rozdělte je na polovinu a jednu polovinu namelte. Opražte také ořechy. Vše smíchejte v míse a směsí naplňte formičky, pečlivě ji do formiček přitlačte.

V předem rozehřáté troubě na 180 °C pečte cca 15 minut.

Můžete vyměnit ořechy za sušené ovoce – meruňky, švestky, jablka, hrušky, brusinky, borůvky, třešně, višně, hrozinky. Lze také přidat slunečnicová nebo dýňová semínka, kokos, sezamová semínka, burizony, chia semínka. A jak je to s čokoládou? Můžete přidat malé kousky kvalitní čokolády do tyčinek. Pokud nehrozí rozpouštění čokolády v teplých dnech, zkuste ji rozehřát a tyčinky do ní částečně namočit.

Další zajímavé recepty zde >>