
DÝŇOBRANÍ

Dýně je královna podzimu, to je bez diskuse. Tyto pevné plody z rodu tykví mají rozmanité tvary i barvy a stejně rozmanité použití v kuchyni. Ať už je to známá dýně Hokaidó, kterou nemusíte loupat, dýně máslová, špagetová či muškátová.
A teď je ten správný čas pustit se do jejího zpracování. Pokud ji máte na zahrádce, stačí ji uložit na suchém tmavém místě a vydrží vám i pár měsíců. Je ale samozřejmě lepší ji zpracovat, zvlášť pokud je úroda opravdu velká. Lahodná krémová dýňová polévka je obecně známá a mají ji v oblibě i notoričtí masožrouti, kteří se zelenině obloukem vyhýbají.
Prohlédněte si naše další tipy, co můžete pro sebe nebo své blízké připravit z podzimních oranžových pokladů i vy.
K tomu jistě využijete kvalitní nepřilnavé nádobí z kolekce GRANDE, silikonové náčiní, antiadhezní pečicí formy i dózy s těsněním. A sáhnout můžete i po velkém množství tvarů a velikostí praktických zavařovacích sklenic.
Zkuste netradiční DÝŇOVÝ KOLÁČ Z CELOZRNNÉ MOUKY, který bude skvělým doplňkem k odpolední kávě nebo víkendové snídani do postele.
- Už za časů našich babiček, kdy exotické ovoce bylo známé jen z časopisů nebo jako podpultovka o svátcích, hospodyňky připravovaly DÝŇOVÝ KOMPOT ALÁ ANANAS. A k pečenému masu nebo řízku s kaší se bude perfektně hodit.
- Kdo chce zkusit něco jiného než přesolené brambůrky a sušenky k televizi, může si připravit SLADKÉ DÝŇOVÉ CHIPSY v sušičce.
DÝŇOVÝ DŽUS ochucený ananasovou, pomerančovou nebo citrónovou příchutí bude zajímavým zpestřením pitného režimu. Lze jej plnit do láhví s uzávěrem, pít hned, ředit vodou nebo jej stačí zavařit do sklenic, aby déle vydržel.
- A protože by byla škoda nevyužít zbytky z džusu, ve kterých zůstalo stále ještě dost prospěšných látek, můžete se pustit do DÝŇOVÉ PŘESNÍDÁVKY. Pochutnáte si na ní při snídani s granolou, hodí se i jako chutný dezert po obědě nebo svačinka do práce i do školy. A když ji nalijete do forem na nanuky, budete mít i zajímavou zmrzlinu. Tak hurá do toho, děti vás s tím rády pomohou.






