Suroviny

  • 1 křehké těsto 
  • 200 g kysané smetany
  • 2 žloutky
  • špetku soli, špetku kmínu
  • 350 g vařené a oloupané 
  • červené řepy
  • 75 g fety

Postup:

Troubu předehřejte na 170 °C. Na pečicí kámen položte těsto rozválené na kruh o průměru cca 35 cm. V misce promíchejte zakysanou smetanu, žloutky, sůl a kmín. Tuto smetanovou směs rozetřete na těsto, ale ne až do kraje, nechte 5 centimetrů od kraje volných. Řepu nastrouhejte nahrubo na smetanovou náplň. Fetu rozdrobte a přidejte ji na řepu. Okraje těsta postupně po malých kouscích přehněte kolem dokola přes náplň tak, aby vznikl rantl a náplň nemohla vytéct mimo těsto.
Pečicí kámen vložte do trouby a pečte 30 minut, až okraje těsta zezlátnou, smetanová náplň ztuhne a feta se částečně rozteče.

Můžete ho podávat teplý i studený, doplňte ho oblíbenými čerstvými bylinkami. K řepě se hodí tymián, bazalka, petrželka.

Autorkou těchto receptů je paní Jana Florentýna Zatloukalová. Čerpali jsme z blogu Kuchařka pro dceru.

Další zajímavé recepty zde.