Suroviny

  • 1 tvaroh
  • 1 vejce
  • 1 jarní cibulka
  • čerstvě mletá sladká paprika
  • špetka soli

Postup:

Tvaroh je po mase jedním z nejbohatších zdrojů kvalitních bílkovin a má výborné sytící účinky, takže rychle zažene hlad. Navíc si ho můžete připravit doma, z kvalitního čerstvého mléka, které nemusí být přímo od chovatele, ale stačí čerstvé mléko z obchodu. A jelikož dnešní doba jede na vlně domácí výroby nejrůznějších potravin, nabízíme možnost použít šikovnou nádobu na přípravu domácích sýrů a tvarohu. K mléku stačí přidat citrónovou šťávu, jogurt nebo ocet a po odkapání syrovátky máme hotovo. Podrobný postup najdete zde >>

Tvaroh dáme do misky, rozmícháme se solí a špetkou mleté papriky. Nadrobno nakrájenou jarní cibulku a nastrouhané natvrdo vařené vajíčko přisypeme k tvarohu a promícháme. Podáváme s čerstvým chlebem a zeleninou. Kdo chce změnu a má po ruce nakládaný medvědí česnek nebo sežene čerstvý, může jej nasekat a přidat místo cibulky.

Lze ji mazat na čerstvý chléb, ale skvěle chutná jen tak, s horkým bramborem na loupačku a máslem, jak to měli rádi naši rodiče. A takový zapečený brambor v alobalu z grilu, doplněný slaninou a přelitý jemným tvarohem bude fantastickým hlavním chodem.

Další zajímavé recepty zde >>