SUROVINY:
- 110 g hladké mouky
- 20 g kakaa
- 80 g cukru krystal
- 4 vejce
- 2 lžíce oleje
- čerstvé ovoce
- špetka soli
tvarohová náplň:
- 2 měkké tvarohy, 2 lžíce moučkového cukru
broskvová náplň:
- 1 konzerva broskví, 1 lžíce moučkového cukru, 1 sáček želatiny v prášku (20 g)
POSTUP:
Připravte si 2 misky. Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do pevného sněhu, žloutky rozšlehejte s cukrem do pěny, přidejte opatrně kakao, mouku a olej. Do této hustší hmoty zapracujte část sněhu, po promíchání přidejte zbytek a hotovou směs nalijte do olejem vystříkané formy. Dejte péct do rozehřáté trouby 180° C. Po vytažení přikryjte korpus utěrkou, zvláční a půjde dobře po vychladnutí vyklopit.
Tvaroh ve staniolu smíchejte s moučkovým cukrem a na obrácený korpus se zvýšeným lemem jej stěrkou naneste. Želatinu rozmíchejte v části tekutiny z konzervy, nechte 10 minut nabobtnat. Pak ji zahřejte na sporáku, ale nevařte. 1/2 broskví rozmixujte se zbytkem šťávy, část tohoto pyré vlijte do směsi se želatinou, metlou promíchejte a poté přidejte zbytek pyré. Naneste na vrstvu tvarohu a dejte ztuhnout do lednice.
Podávejte zdobené čerstvým ovocem, lístky meduňky a květy levandule.