VYCHYTÁVKY

PLÁN VÁNOČNÍHO PEČENÍ NO.3
Štědrý den je ani ne za 3 týdny. S předstihem přinášíme další vychytávky. Dva týdny předem je na čase pustit se do oblíbeného lineckého cukroví, kokosek…

PLÁN VÁNOČNÍHO PEČENÍ NO.2
2. ADVENTNÍ TÝDEN: V rámci druhého adventního týdne nám začíná pořádné pečení a přípravy. V tuto chvíli přichází čas na křupavé pracny a…
NOVINKY PROSINEC

DŘEVO A KOV
Kombinace dřeva a kovu je jednou z nejoblíbenějších. Šikovní pomocníci nemusejí totiž jen výborně sloužit, ale také dobře vypadají. Hřejivý akcent…

TLAKOVÉ HRNCE BIONET
Jak snadno, rychle a hlavně ekonomicky vařit? Spoustě lidí se u každého zapnutí sporáku vkrádá myšlenka, kolik elektrické energie nebo plynu se při…
RECEPTY, KTERÉ PRÁVĚ TEĎ LETÍ

OŘECHOVÉ PRACNY S OVESNÝMI VLOČKAMI
Pracny, pracinky, medvědí tlapky, to jsou všechno názvy pro velmi oblíbené vánoční cukroví, které se u nás objevovalo už v 16. století. Toto tmavé…

KLASICKÉ MEDOVÉ PERNÍČKY
Voňavé perníčky neodmyslitelně patří k období Vánoc. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ale stojí to za…
.png)
VOŇAVÁ FOCACCIA
Focaccia je nadýchané italské pečivo, ochucené olivovým olejem a různymi přísadami, takže můžeme použít cokoliv, co máme po ruce. Bylinky, zeleninu, olivy, sýr…

JEDNODUCHÝ DOMÁCÍ CHLÉB
Péct chléb není zase tak složité, jak se to může zdát. Těsto bude hotové za 5 minut, kyne v míse 20 minut, párkrát se přeloží, vytvaruje se v ošatce a pak…

POMAZÁNKA „SLONÍ ŽRÁDLO“
Tato tradiční pomazánka s hrubší strukturou se hodí jak k namazání na veku, čerstvý chléb, tak i na topinky ze staršího chleba. Retro pomazánka ze…

PALAČINKY Z ČERVENÉ ŘEPY
Palačinky si zaslouží slanou variantu s použitím sezónní zeleniny, v tomto případě červené řepy. Dostanou díky ní netradiční růžovou barvu a při…