Paní Mauerová používá formu o pr. 18 cm a korpus je vysoký přibližně 10 až 12 cm. Prořezává jej na 4 pláty. Chystáte-li se recept vyzkoušet, bude se vám hodit posuvná forma. A pokud máte raději nižší tvar dortů, ta samá forma vám umožní upéci dort o větším průměru, nižší a prokrojit ho můžete pouze na 3 pláty. Buď prořezávací strunou nebo nožem se zubatým ostřím.

SUROVINY

  • 7 vajec
  • 210 g cukru
  • 210 g hladké mouky
  • vanilkový lusk
  • citronová kůra

POSTUP

Základem je vyšlehat bílky s cukrem, který se přidává postupně, nikdy ne najednou. Do vyšlehaných bílků přidejte žloutky, vanilku a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec přidejte postupně (tak na 3x) přes síto přesátou mouku. Nalijte do formy a dejte péct do trouby vyhřáté na 175 °C.

Pečte přibližně 45 minut. Správné propečení zkontrolujte špejlí. Pokud se na ni korpus nelepí, je hotovo.

Pár slov autorky:
Tento recept mám od své tety. Je skvělá cukrářka. Vášeň k pečení ve mě probudilo první těhotenství. Všemu jsem se učila sama metodou „pokus – omyl“. Také jsem četla různé články na sociálních sítích. Vše jsem zkoušela tak dlouho, dokud to nebylo dokonalé. Bavilo mě zkoušet nové recepty a poznávat nové chutě.

Další zajímavé recepty zde >>