Jako netradiční surovinu lze použít ale i nasekané mladé kopřivy, medvědí česnek, pesto nebo strouhané krabí tyčinky. Překvapíte hosty nebo své blízké netradičním pohoštěním, třeba na oslavě narozenin nebo při grilování. A přitom je to tak jednoduché.

Suroviny

  • 1 listové těsto
  • 2 hrsti nasekaných kopřiv
  • 200 g strouhaného sýra eidamského typu
  • 1 žloutek na potření

k podávání: miska s česnekovým dipem

Postup:

Lisové těsto rozválejte do kruhu a uprostřed vykrajovačem nebo tvořítkem vykrojte kolečko. Pak stačí rádýlkem nařezat jednotlivé paprsky od vnější strany ke středu, jen dávejte pozor, abyste nedokrojili. Nasekané kopřivy a sýr rozprostřete po celé ploše těsta. Proužky stačí 2x nebo 3x přetočit, pomazat mašlovačkou rozkvedlaným žloutkem a dát na 15 minut péct na 180 °C do rozehřáté trouby.

Ze zakysané smetany, špetky soli a stroužku česneku si připravte dip, který v keramické misce umístíte do středu „tohoto dozlatova vypečeného sluníčka“.

Další zajímavé recepty zde >>