Jako netradiční surovinu lze použít ale i nasekané mladé kopřivy, medvědí česnek, pesto nebo strouhané krabí tyčinky. Překvapíte hosty nebo své blízké netradičním pohoštěním, třeba na oslavě narozenin nebo při grilování. A přitom je to tak jednoduché.
Suroviny
- 1 listové těsto
- 2 hrsti nasekaných kopřiv
- 200 g strouhaného sýra eidamského typu
- 1 žloutek na potření
k podávání: miska s česnekovým dipem
Postup:
Lisové těsto rozválejte do kruhu a uprostřed vykrajovačem nebo tvořítkem vykrojte kolečko. Pak stačí rádýlkem nařezat jednotlivé paprsky od vnější strany ke středu, jen dávejte pozor, abyste nedokrojili. Nasekané kopřivy a sýr rozprostřete po celé ploše těsta. Proužky stačí 2x nebo 3x přetočit, pomazat mašlovačkou rozkvedlaným žloutkem a dát na 15 minut péct na 180 °C do rozehřáté trouby.
Ze zakysané smetany, špetky soli a stroužku česneku si připravte dip, který v keramické misce umístíte do středu „tohoto dozlatova vypečeného sluníčka“.