Suroviny

  • 400 g hladké mouky
  • 220 ml mléka
  • ½ kostky droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička soli
     

Postup:

Všechny suroviny na těsto smícháme, až je těsto vláčné a nebude se lepit. Necháme 10 minut odpočinout, pak rozdělíme na 2 stejné díly. Ty vyválíme a necháme vykynout v bagetové ošatce vysypané moukou.

Bagety dáme na plech, jemně je na hřbetu nařízneme. Troubu předehřejeme na 180 °C a vložíme do ní na dno pekáček s vodou. Vykynuté bagety dáme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Upečené vyndáme z trouby, potřeme vlažnou vodou a necháme na mřížce vychladnout. 

Další zajímavé recepty zde.