1/ Výhodný pro přírodu i vaši peněženku

Ať už jste student, pracující, maminka na mateřské dovolené nebo senior. Kvalitní jídlonosič, vhodný k uchování a přenášení pokrmů, ocení snad každý. Nahradí jednorázové obaly, za které při každodenním nákupu obědů utratíte majlant. Zároveň tím pomůžete šetřit přírodu, která je zahlcena plastovými menu boxy a jednorázovými příbory. Výborně poslouží i k uložení nesnězeného jídla v lednici.

2/ Volitelný počet misek

Nejčastěji se setkáte s třípatrovým nebo čtyřpatrovým jídlonosičem. Skládá se z několika oddělených misek, které jsou naskládány na sebe a spojeny praktickou sponou. Objemy misek se různí, vybírat můžete od 0,8 l do 2 l. Nemusíte se proto bát, že se vám do obědníku nevejde i vícechodové menu. Pokud zrovna máte segedínský guláš se šesti, omáčku i knedlíky si uložíte zvlášť do oddělených misek, a ještě vám zbyde místo na dezert. 

3/ Vyrobený z kvalitních materiálů

Na výběr máte z několika druhů materiálu. Oblíbené jsou jídlonosiče z nerezové oceli. Tento materiál je velmi odolný a zároveň snadný na údržbu. Není však určený k samotnému ohřevu jídla. Proto jsou nesmírně praktické nerezové jídlonosiče s dvoustěnnými miskami, které udrží vložené pokrmy dlouho teplé. Vybrat si lze i obědníky z kvalitního plastu. Většinu lze mýt v myčce, zvolit si často můžete i jejich barvu nebo tvar misek. A pokud z nich sundáte víčko, můžete je klidně ohřívat v mikrovlnné troubě.

Tipy na konec:

  • Vybírejte jídlonosič, ke kterému jsou v nabídce dostupné i náhradní díly. U nás jsou to například plastové jídlonosiče ALMI.
  • Nesmírně praktickým kouskem je nerezový jídlonosič TERMO. Celý set složený ze čtyř nerezových misek v drátěném držáku je vložený do plastového termoobalu. Ten lze navíc využít i samostatně jako další termonádobu na uchování a převážení jídla.

Tak ať už jídlonosičům říkáte různě (obědník, kastrůlky, menážky nebo třeba jídláky), je to rozhodně hodně praktický kousek.