SUROVINY

  • 2–3 červené řepy
  • rukola/špenát/bazalka
  • 100 g kozího sýra
  • opražené mandle/vlašské ořechy/ 
  • slunečnicová semínka

marináda:

  • 3 lžíce medu
  • 10 lžic oleje
  • 2 lžíce krupicového cukru 
  • 2 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • tymián, sůl, pepř

POSTUP:

Vařenou červenou řepu okrájejte nebo oloupejte škrabkou a nakrájejte na tenké plátky do mísy s víkem a nechte ji přes noc v chladu marinovat v omáčce. Když bude naložená déle, tím lépe.

Smíchejte ji pak s čerstvou rukolou, kousky kozího sýra a posypte opraženým vlašskými ořechy, případně mandlemi. Kdo nemusí aromatickou rukolu, může ji vyměnit za bazalku. 

A komu nechutná kozí sýr, může řepu doplnit špenátem a granátovým jablíčkem. Kromě ořechů a mandlí můžete stejně dobře dochutit salát slunečnicovými semínky. Jen pozor, ať nic neušpiníte. Barvivo červené řepy je dost neúprosné.

Orion tip: pozor, řepa hodně barví, takže použijte mikroténové rukavice.

Další zajímavé recepty zde >>