SUROVINY
- 200 ml šťávy z pomerančů
- 1/2 balení plátkové želatiny (5 g)
- 50 g krystalového cukru
POSTUP:
Připravte si čerstvou šťávu z pomerančů, stačí je rozkrojit a s pomocí lisu na citrusy opatřeného nádobkou z nich vymačkejte šťávu. Do rendlíku s výlevkou vlijte šťávu a vložte na 10 minut plátky želatiny. Poté ji na sporáku zahřejte a rozmíchejte metlou do úplného rozpuštění. Dejte pozor, aby se tekutina nedostala k varu. Rendlík odstavte a nechte trochu vychladnout, ještě tekutou šťávu nalijte do pružné silikonové formy a vložte opatrně do lednice.
Zhruba za 2 hodiny jsou bonbony hotové. Díky pružnosti silikonu je krásně z formy vyloupnete a malí nezbedové se do nich můžou rovnou pustit. Nebo je uložte do sklenice.
Orion tip: toto množství vyjde tak akorát na naplnění formy s medvídky a žížalkami. Místo šťávy z pomerančů lze použít i jiné ovoce, rozvar z jahod či malin.