Sváteční prostírání talířů může být doplněno ozdobně složeným papírovým ubrouskem i volně položeným textilním ubrouskem s kroužkem a pečlivě rozloženými příbory podle chodů – i použití kvalitního porcelánu, skla a doplňků, které dodají celé tabuli výjimečný lesk.
Nechybí svíčky, drobné dekorace a etažérky na cukroví a jednohubky. Díky promyšlené kombinaci barev, čerstvým surovinám a elegantnímu uspořádání vznikne stůl, který umocní sváteční náladu i zážitek z jídla, ať už servírujete tradiční české pokrmy, nebo dáváte přednost modernímu pojetí.
Základní pravidla pro prostírání
Talíře:
Použijte podkladový (klubový) talíř a na něj talíř servírovací. Proti nežádoucímu pohybu můžete mezi ně vložit papírový ubrousek. Ideální talíře jsou čistě bílé talíře nebo s jemným vzorem či linkou, doporučujeme naši novou kolekci DECORA.
Příbory:
Skládejte je zvenku směrem k talíři v pořadí podávaných chodů. Vše je tak přehledné a elegantní.
Sklenice:
Ideálně maximálně tři druhy (nealko, víno, pivo). Ostatní nápoje se podávají zvlášť.
Ubrousky:
Látkové působí nejvíce slavnostně. Zvlášť když je srolujete a navléknete na ně sponu. Pokládejte je buď na talíř nebo vlevo od vidličky – při jídle ubrousek patří na klín, po jídle vedle talíře (nikdy do něj).
Tácky a podtácky:
Hodí se skvěle na servírování pečiva, kanapek, jednohubek nebo cukroví.
Užijte si štědrovečerní tabuli, Boží hod i hostinu na sv. Štěpána, kdy se podává pečená kachna, husička se zelím a knedlíky nebo svíčková na smetaně. Tyhle praktické kousky, které máme nově v sortimentu, využijete i při rautu s přáteli o nadcházejícím Silvestru.