Termosky a termoplechovky na túru

Pohyb na čerstvém vzduchu prospěje každému. Do batohu je nutné zabalit náhradní oblečení, svačinku a hlavně termosku s teplým nápojemVíčko slouží jako malý pohárek, čaj zahřeje a svařáček rozveselí všechny dospělé.

I při sáňkování s dětmi se hodí termoplechovka, u které stačí vyklopit pítko ve víčku a zahřát se čajem.

Její přednosti jsou popsány v tomto článku >>   


Kapesní lahve

Nejen u chalupy, ale i na krátké zimní procházce s partou přátel můžete v pravý okamžik vytáhnout „placatku“ s něčím ostřejším. V Orionu máme několik stylových placatek, které jsou tak akorát, aby udělaly dobrou náladu, ale všichni došli do cíle v pořádku. Nabídka placatek je zde >>


Svačinka bezbečně uložená

Studený vzduch, ostré výstupy a chůze po vrstevnicích, okamžik pokochat se přírodou. To je perfektní trávení času v období jarních prázdnin. Rychle všem vyhládne, zvlášť děti už po prvním kilometru shání něco k jídlu. Proto nezapomeňte na svačinku. 

U nás máme velké množství svačinových boxů, které mají tu výhodu, že se svačinka na dně batohu nerozsype a nerozmačká. Stačí si jen vybrat velikost a provedení, od jednoduchých jednobarevných kousků až po boxy s krásným dětským motivem. I malá termonádoba se šroubovacím víčkem a dvojitou stěnou udrží kaši nebo polévku v konstantní teplotě. To oceníte, zvlášť když vyrážíte s menším dítětem, uloženým v nosítku na zádech nebo ve vozíku.


Nádobí do karavanu

Právě zimní nebo jarní dovolená v karavanu zažila předloni díky uzavřeným hranicím velký boom. Nemusíte se vázat na jedno místo, přejedete kdykoliv kamkoliv, kde je kempování s karavanem povoleno. A pokud jste přímo majitelem obytného vozu, pak není co řešit.

U nás najdete několik tipů, co by se mohlo hodit k dovybavení kuchyňského koutu:

  • Vařit složitá jídla se nikomu na dovolené nechce. Na řadu přichází oblíbené těstoviny, rýže, hotové omáčky nebo maso ze sklenice. Na túře navíc vyhládne. Pokud není na dohled pěkná hospůdka, nezbyde nic jiného, než rychle něco uvařit. Výborným tipem je kolekce GRANDE COMBI s nepřilnavým povrchem, pánve a hrnce mají odnímatelnou rukojeť. Vejdou se tak lépe do malých skříněk.
  • Stolování s lehkým, odolným plastovým nádobím KEMP má řadu výhod. Plastové nádobí obvykle není vzhledově nic moc, tahle kolekce má ale šmrnc. Je moderní, v nadčasové šedo-bílé barvě. Nádobí můžete použít i k ohřevu v mikrovlnné troubě, což oceníte na chalupě, v kempu či vybavené chatce.
  • Vědro na umývání drobného nádobí, stírání a úklid ploch, využijete jej ale i v sezóně k trhání ovoce a zeleniny na zahrádce.
  • Skládací cedník je bezva pomocník při cezení těstovin, které se v karavanu často vaří. Propláchnete v něm i drobnější ovoce.  

Tak relaxujte, udělejte si čas na turistiku, návštěvu zajímavých míst i pořádnou lyžovačku.