SUROVINY
- 1 kg višní
- 0,3 l rumu
- 400 g krystalového cukru
(poměr je přibližný, záleží na tom, jak hodně višně upěchujete a jak velké sklenice použijete)
POSTUP:
Omyté višně vypeckujte. Naplňte je do sterilovaných sklenic, zasypte cukrem, dokud je v nich místo a zalijte rumem až po okraj. Sklenice vložte do zavařovacího hrnce tak, aby se nedotýkaly, zalijte vodou a zahřívejte cca 15 minut na 80 °C. Vyjměte je, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Skladujte v temnu a chladu.
Můžete přidat podle chuti trochu skořice. Když později sklenici otevřete, okouzlí vás vůně koření.
Máte-li skleničky s gumičkou, musíte je po uzavření ještě sterilovat 10 minut v zavařovacím hrnci.