Suroviny

  • 800 g máslové dýně nebo Hokkaido
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule a 2 stroužky česneku
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička třtinového cukru
  • sůl a pepř
  • špetka chilli
  • dýňový olej

Postup:

V hrnci zpěňte na másle pokrájenou cibuli, přidejte dýni bez semínek, pokrájenou na kostičky. Opečte ji dozlatova, pak přidejte chilli, kari koření, cukr a zalijte vývarem. Vařte, až dýně změkne, netrvá to dlouho, potom vmíchejte smetanu, osolte a opepřete a nechte přejít varem. Nakonec polévku rozmixujte.

Podávejte ji posypanou nasucho opraženými dýňovými semínky a kapkou dýňového oleje, někdo preferuje i ocet balsamico. Dobrou chuť.

Další zajímavé recepty zde >>