Suroviny

  • 750 g hovězí svíčkové
  • 4 snítky tymiánu
  • rajčata, paprika, cuketa dle chuti
  • snítka tymiánu a rozmarínu
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • čerstvě utlučený pepř

Postup:

Maso z lednice nechte dojít do pokojové teploty. Nesolte, nekořeňte. Rozehřejte litinovou pánev, kápněte olej a zprudka silnější plátek svíčkové opečte z obou stran. Pak stáhněte teplotu, přidejte bylinky a lehce ho přelévejte výpekem se lžící másla. Hlídejte si stupeň propečení, podle toho, zda máte rádi hovězí krvavé nebo více propečené. Mělo by zůstat při zkoušce prstem pružné, ale zlehka pevné. Pak jej odstavte a nechte zakryté na teplém talíři odpočívat. Solit budete až při podávání. Do výpeku vhoďte zeleninu a opečte ji na skus. Podávejte jen tak, nebo s pečeným bramborem.

Další zajímavé recepty zde.