Suroviny

  • 2 kg očištěných pokrájených hub /hřiby, václavky, lišky…/
  • 1 kg směsi paprik, zelí, mrkve a cukety
  • 0,5 kg cibule

Nálev:

  • 2 l vody
  • 0,5 l octa
  • 400 g cukru
  • 60 g soli
  • koření – bobkový list, pepř, nové koření, 2 lžičky hořčičného semínka

Postup:

Nakrájené houby lehce spařte v horké vodě a sceďte. Nakrájejte si zeleninu na nudličky, papriku a mrkev pro barvu, můžete ale použít i květák, cuketu, podle toho, co máte zrovna na zahrádce. Nálev povařte s kořením, čalamádu plňte do čistých sklenic a zalijte horkým nálevem. Čalamádu zavařte 30 minut při 85 °C.

Další zajímavé recepty zde >>