Pro jejich vytvoření stačí šikovná škrabka. A my přinášíme velice jednoduchý recept na nízkotučné cuketové špagety, který si lze rychle připravit k večeři.
Suroviny
- 2 menší cukety
- 150 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 šalotka
- 1 lžíce oleje
- 4 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- 40 g strouhaného parmazánu
- sůl, pepř a bazalka
Postup:
Z cuket pomocí škrabky vytvoříme špagety. Najemno nakrájenou šalotku orestujeme v hrnci na oleji, přidáme protlak a trochu vody, pokud je vzniklá omáčka příliš hustá. Pak už jen vhodíme tuňáka, doporučujeme kousky spíše než nevzhlednou drť, osolíme a okořeníme. Ze špaget vytvoříme hnízdo, které polijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem.