Nůžky na drůbež
Kód produktu 141418Celonerezové nůžky s jemně zoubkovaným ostřím určené k naporcování drůbeže v syrovém stavu, před pečením, nebo až při servírování.
Více informacíS naporcováním pečeného kuřátka, dozlatova vypečené kachny nebo husy si poradí nerezové nůžky.
A i když nepečete drůbež v celku, stačí ji syrovou rozstříhat na menší kusy, pečení tak bude rychlejší. Nůžky na drůbež mají jemně zoubkované ostří, aby řez "neklouzal" a byl přesný. Ergonomicky tvarované rukojeti umožní pevně a silně stisknout a přestřihnout menší kosti, šlachy a chrupavky. Speciální výřez pomáhá s rozdrcením kostí. Porcování drůbeže s nimi půjde snadno.
Praktický uzamykací systém je ovládatelný jednou rukou - pouze stisknete tlačítko. K umytí lze použít myčku nádobí. Pak je bezpečně uložíte do zásuvky nebo stojanu na nože.
1. Hodí se tyto nůžky i na porcování husy?
Rozhodně! Nůžky jsou uzpůsobené k porcování pečené drůbeže, včetně svatomartinské husy. Díky silnému ostří snadno zvládnou i kůži a kosti.
2. Jsou nůžky bezpečné při skladování?
Ano, mají uzamykací systém proti samovolnému rozevření, takže jsou bezpečné i při uložení v zásuvce.
3. Jak se o nůžky správně starat?
Po použití je omyjte ručně v teplé vodě s prostředkem na nádobí a důkladně osušte. Správná údržba prodlouží jejich ostrost i životnost.
- Materiál: nerezová ocel
- Délka (cm): 25
- Hmotnost (g): 194
- Materiál rukojeti: nerezová ocel
- Použití: na drůbež
- Vhodné do myčky: ano