Nerezová cukřenka s jemným sítkem je vhodná především na moučkový cukr. Jemně posypat domácí kynuté buchty, bábovku, jablečný štrůdl nebo křehké linecké cukroví nebude problém.
Po uzavření víčkem se do cukřenky nedostane větší vlhkost, která by mohla způsobit hrudkování cukru.
FAQ:
1. Co dělat, aby cukr v cukřence nezvlhnul nebo nezačal hrudkovatět?
Stačí cukřenku po použití dobře uzavřít víčkem – zabráníte tak přístupu vlhkosti, která by mohla cukr znehodnotit. Pokud se cukr přesto slepí, doporučujeme přisypat do dózy pár zrnek rýže jako přírodní pohlcovač vlhkosti.
2. Jaký je rozdíl mezi touto cukřenkou a klasickým sítkem?
Cukřenka je uzavíratelná, takže cukr je chráněný před vlhkostí a prachem. Má navíc jemné, rovnoměrné sítko, které zajišťuje rovnoměrný posyp bez zbytečného sypání okolo. Je to malý, ale důležitý pomocník při každém pečení.
3. Jaké má cukřenka použití?
Využijete ji celoročně při přípravě palačinek, lívanců, koláčů nebo bábovky. Také při vánočním pečení má své místo jisté: dodává cukroví finální tečku, která potěší i oko.
- Materiál: nerezová ocel
- Uzávěr/víko: ano
- Materiál víka/uzávěru: nerezová ocel
- Průměr (cm): 7
- Objem (ml): 300
- Hmotnost (g): 117
- Použití: na moučkový cukr
- Vlastnosti: s plastovým sítkem
- Vhodné do myčky: ne