Kdo si nedal alespoň jednou v životě předsevzetí, že po novém roce začne hubnout? Přichází na řadu omezení jednoduchých cukrů, příjem sacharidů je doporučován spíše v dopoledních hodinách, odpoledne je čas na kvalitní bílkoviny a tuky. Hladovka nebo razantní snížení kalorického příjmu se nedoporučuje, tady je třeba používat zdravý rozum, přidat množství tekutin a fyzickou aktivitu. 

Kvalitní nádobu na pití, ať už nerezovou termosku nebo plastovou či skleněnou láhev je dobré mít vždy po ruce, v práci i při sportu. Fandíme všem, kteří nepolevili a mají pevnou vůli překonat sebe sama.

TRITANOVÉ LÁHVE

V průběhu celého dne a zvlášť při cvičení, ať už je to běh, pravidelné cvičení v posilovně či při skupinových sportech ve fitku, je třeba myslet na dostatečný příjem tekutin. Skvělou zprávou je, že i plast jde s dobou a tzv. tritan jako materiál použitý při výrobě lahví na pití má řadu unikátních vlastností.

  • je vysoce odolný vůči nárazům, takže je vhodný pro každodenní použití 
  • neobsahuje zdraví škodlivé látky ani BPA – materiál tritan neobsahuje bisfenol A, je zdravotně nezávadný, takže to mohou být i lahve na pití pro děti
  • křišťálově čistý – propustnost světla je větší než 90%, nahradí tak populární sklo
  • vynikající chemická odolnost – nepřejímá chutě ani vůně
  • velká odolnost vůči teplotám – použití od -10 °C do +95 °C
  • nízká váha – ideální na cesty, do školy i na cvičení pro každodenní použití

SKLENĚNÉ LÁHVE

Někdo raději sáhne po tradičním materiálu, kterým je sklo. Tyto designové láhve jsou vyrobené často i z borosilikátového skla, odolného teplotám až do +100 °C, a uzavřené víčkem se silikonovým těsněním, které zamezí vylití. Nápoj můžete ochutit čerstvým ovocem nebo bylinkami.

Hodí se proto nejen na čistou vodu, iontový nápoj, ledový čaj, ale i jako láhev na smoothie, které si lze doma ráno připravit z oblíbeného ovoce a zeleniny. Nahradí tak snídani nebo dopolední svačinu. Mají širší hrdlo, ale při nalévání pomůže i praktická nálevka, neboli trychtýř.

Některé typy jsou opatřeny neklouzavým nebo neoprénovým obalem, který chrání láhev před nárazy a navíc udržuje nápoj déle v požadované teplotě. Stačí si jen vybrat.

TERMOLÁHVE

Není nad teplo, které prohřeje zvenku i zevnitř. A abyste se cítili venku, na procházce a výletě dobře, nestačí jen teplé oblečení. Teplý čaj, káva a jiné nápoje udrží při konstantní teplotě šikovné nové termoláhve s bambusovým víčkem.

Mají šmrnc a svůj účel splní jak na túře, tak v práci nebo při sportu. Hodí se totiž na teplé i studené nápoje. Jsou opatřeny silikonovým těsněním a víčkem na závit.