Času není nazbyt, proto pokud stále nemáte napečeno, vrhněte se na nepečené cukroví.

Kokosové nebo ořechové kuličky, čokoládové košíčky, vosí hnízda nebo cukroví z polámaných kousků. Nejenže chutnají výborně, navíc jsou velmi snadné na přípravu.

  • Příprava vosích hnízd

Oblíbeným druhem nepečeného cukroví jsou včelí úlky alias vosí hnízda.

Základem je smíchat potřebné ingredience do tužší hmoty a vysypat formičky moučkovým cukrem. Připravené těsto natlačte do plastových forem a následně udělejte v prostředku každého hnízda koncem vařečky důlek. Hotové úlky opatrně vyjměte z vašich formiček – doporučujeme rozevírací, které tuto práci velmi usnadní. Nakonec je pomocí cukrářského pytlíku naplňte krémem a přiklopte dětským piškotem nebo připraveným lineckým kolečkem.

  • Nepečené kuličky

Kousky polámaných vanilkových rohlíčků, marmeláda nebo zbylé namleté oříšky? Nač je vyhazovat, když je můžete použít do dalšího receptu. Podle potřebné konzistence přidejte kondenzované salko, sušené ovoce, máslo, kakao nebo ovesné vločky. Z těsta následně vytvořte kuličky, které poté obalíte kupříkladu v moučkovém cukru, strouhaném kokosu nebo čokoládové polevě.

Můžete použít nepovedené cukroví, datle, mleté ořechy, zbytky krému, med, madle, prostě cokoliv máte rádi. Fantazii se meze nekladou, třeba zkuste i netradiční low carb variantu nebo bezlepkové kuličky. Jednotlivé kuličky vložte do papírových košíčků, budou krásně vypadat.

  • Čokoládové košíčky

A pokud vám zbylo posledních pár kusů papírových košíčků na cukroví, silikonových forem nebo chcete vyzkoušet netradiční čokoládové pralinky, naplňte je čokoládovou polevou, ořechovým krémem a na závěr ozdobte sušeným ovocem či mandlemi. Uvidíte, že až tyto dobroty, vánoční košíčky, naservírujete na sváteční tác nebo tzv. etažer na cukroví, zmizí mezi prvními. Tak šťastné a veselé!