• Vykrajovačky

Pečení cukroví se neodmyslitelně pojí s předvánočními přípravami. Tradičním druhem jsou perníčky, které se vyznačují svými rozmanitými tvary. Těch dosáhnete využitím nerezových vykrajovátek. Do záplav andělů, komet a stromků tak můžete přidat i postavu perníčka, soba či prasátka. Perníčky však nejsou pouze záležitostí Vánoc. Setkáte se s nimi i na jiné svátky, proto se dají pořídit i sady vykrajovátek na Velikonoce apod. Přinášíme vám vyzkoušený recept na měkké perníčky >>

  • Zdobicí špičky

Ke zdobení perníčků se nejčastěji používá poleva z vaječného bílku, moučkového cukru a citronové šťávy. Pokud chcete dosáhnout barevného efektu, přidejte k ní potravinářské barvivo. Až získáte potřebnou konzistenci, stačí polevu vložit do cukrářského sáčku a můžete popustit uzdu své fantazii. Puntíky, čárky či celé ornamenty. To vše cukroví oživí. 

Na zdobení se dá použít i klasický cukrářský sáček a k němu vhodná špička. Kromě perníčků se špičky vyplatí použít na většinu cukroví s krémem. Během zdobení je potřeba popřemýšlet nad vhodnou velikostí a zakončenímŠpičky s tenkým otvorem se hodí k vytváření detailů, krajkového zdobení a nápisů. Často se ovšem využívají i likérové špičky nebo špičky ve tvaru květin.

 

  • Formičky

Základem úspěchu je dokonalý tvar cukroví. K tomu můžete využít i nejrůznější formičky. Praktickou vychytávkou je kupříkladu plastová formička na vosí hnízdasilikonové formičky na pracny či rohlíčky nebo kovové formičky na madlenky a vanilkové cukroví.

  • Razítka

Nemáte čas ani chuť trápit se složitým zdobením? Vyzkoušejte razítka, která do těsta vytlačí jemný obrázek či ornament. Hodí se na perníčky nebo domácí sušenky.