Některé nádobí je potřeba doplnit, vyměnit, že to nebo ono nám může práci velmi ulehčit a některé vybavení značně ušetří naše finance za energie. 
V našich obchodech a na e-shopu jistě pořídíte, co potřebujete a jako bonus vám k tomu přidáme pár rad a fíglů. Možná je znáte, možná máte nějaké své vychytávky.

  • VYCHYTÁVKY PRO SNADNĚJŠÍ VAŘENÍ A PEČENÍ

SNADNÉ LOUPÁNÍ CIBULE
Uvařit hovězí guláš znamená loupání hromady cibule a uplakané oči. Tomu se lze vyhnout. Cibuli namočíme do studené vody a necháme 15 - 30 minut (podle množství) odpočinout. Slupka z cibule půjde lehce stáhnout. Stejně můžeme loupat i česnek. A jeho vaření můžete urychlit v kvalitním a bezpečném tlakovém hrnci

KVALITNÍ VÝVAR
Chceme-li mít kvalitní a silný vývar, vkládáme maso do kvalitního hrnce naplněného studenou vodou. Maso se ve studené vodě nemůže zatáhnout, takže šťáva z masa jde přímo do vody.

KVALITNÍ MASO
Chceme-li mít šťavnaté maso, vkládáme je přímo do vroucí vody či vývaru. Maso se ihned zatáhne a jeho šťáva zůstane uvnitř. Nedoporučuje se do již tepelně upraveného masa píchat. Šťáva by vytekla.

ČERSTVÁ RYBA
Často ryby v mrazáku načichnou od ostatních potravin. Když ponoříme rybu do mléka a necháme rozmrznout, zápachu se vyhneme. Ryba bude mít chuť, jako bychom ji právě čerstvě koupili.

PŘESOLENÉ POLÉVKY A OMÁČKY
Každému z nás se už stalo, že při ochucování nám ujela ruka. Stačí když do jídla hodíme oškrabaný, omytý nakrájený brambor a necháme ho vařit, dokud není měkký. Brambor do sebe vsákne sůl a po vyjmutí je 
k dispozici, jako bychom ho klasicky uvařili.

VYLEPŠENÍ FAZOLÍ
Fazole má každý rád. Ale ty následky, které nás po jejich konzumaci čekají. Pokud přidáme při vaření fazolí špetku jedlé sody, nebude jídlo tak „nadýmací“.

STROUHÁNÍ SÝRU
Sýr se nebude na struhadlo lepit, když jej (struhadlo) lehce potřeme olejem. Strouhání nám půjde jako po másle a navíc půjde snadno umýt. Praktická struhadla najdete zde >>

  • ÚKLID BUDE V POHODĚ

ÚČINNĚJŠÍ MYCÍ PROSTŘEDEK

Kolikrát jsme si koupili zaručeně účinný prostředek na nádobí a při mytí jsme zjistili, že to není to, co jsme očekávali. Když přidáme do prostředku na nádobí asi dvě lžíce jedlé sody, bude saponát účinnější. 

ODPADKOVÉ KOŠE - I TŘÍDĚNÍ MŮŽE BÝT HRAČKA

Přidali jste se k těm, co se snaží poctivě třídit odpad? Je to trochu náročné na prostor že? Přemýšlíte, jak to nejlépe vyřešit, kam dát jaké nádoby? Jestli je mít při ruce v kuchyni, i když zabírají dost místa? Igelitové pytle nebo kartonové krabice nevypadají příliš vzhledně. Tak vyzkoušejte odpadkové koše na tříděný odpad.