U nás najdete klasické keramické hrnce, tzv. nakládací soudky, které slouží k přípravě kvašáků, utopenců a dalších lahůdek, nakládaných do octového nálevu nebo oleje.

Využijete tak plody podzimní přírody i své vlastní práce na zahrádce.

1/ KYSANÉ ZELÍ

Kupované kysané zelí se domácímu, vlastnoručně naloženému zelí zdaleka nevyrovná. A můžete si ho udělat klidně i v paneláku. Stačí si u zelináře vybrat kvalitní kruhárenské zelí, pořídit si šikovnou keramickou nádobu a nakrouhané zelí v něm postupně prosypávat solí a kořením.

Recept na křehké a lahodné kysané zelí najdete tady >> 

Pak je potřeba ho pořádně upěchovat, až pustí šťávu, zatížit jej (keramické těžítko slouží k zatížení zeleniny a zároveň k ní nejde vzduch) a nechat v teple kvasit

2/ PICKLES

Kvašená zelenina je jak známo explozí vitamínu C, minerálů, enzymů a probiotik, obzvlášť v zimním období. Podporuje zdravé fungování naší imunity, můžete si ji jednoduše připravit doma a navíc je levná. Fermentace je starý, mimořádně zdravý způsob uchování potravin bez sterilizace a přidaných látek. Je lépe stravitelná než čerstvá zelenina, působí detoxikačně a čistí tlusté střevo.

Recept na přípravu pickles přinášíme zde >>

Tak si pickles zkuste vyrobit, není to žádná věda!   

Kvasit lze nejrůznější zeleninu, fermentujte třeba zelí, kapustu, mrkev, ředkvičky, cibuli, kedlubny, okurky i papriku.


Aby se Vám vše lépe připravovalo, vybrali jsme z naší nabídky: