Nebude třeba takové jako od japonského mistra, ale objev celého rituálu, kterým příprava sushi zajisté je, bude zpestřením vašich kulinářských experimentů. Receptů je všude dost.

JAK ZABALIT SUSHI

Klasikou je maki sushi, kde jsou základem speciální kulatozrnná rýže, rýžový ocet, mořská řasa zvaná nori, cukr, sůl, wasabi a náplň podle vašeho gusta.

Můžete se držet tradice a plnit jej syrovým tuňákem nakrájeným na hranolky, ale obměna za avokádo či kousky lososa stojí také za to. Ti opatrnější sáhnou raději po hovězím nebo kuřecím mase, krabích tyčinkách, mangu, nakládané ředkvi nebo klíncích čerstvé zeleniny. Originál je ale mnohem chutnější a autentičtější. Je třeba vždy vybírat kvalitní a hlavně čerstvé suroviny.

U nás najdete speciální rolovací bambusovou podložku. Jen tak v ruce se vám to prostě nepodaří, tahle jednoduchá podložka to dokáže. Díky ní se vám podaří zabalit rýži a náplň do mořské řasy tak, aby byl váleček pěkně utažený a pevný. Třeba nebude dokonalý napoprvé, ale opakováním dostanete ten správný grif. Důležité je lehce navlhčený plát řasy pokládat lesklou stranou dolů.

JAK JÍST SUSHI

Servírování sushi na stylovém prkénku bude třešničkou na závěr. Sklidíte obdiv u svého partnera, přátel nebo rodiny, které touto specialitou určitě překvapíte. Okolo úhledných kousků rozložte mističky se sójovou omáčkou, wasabi a nakládaným zázvorem. Vše se dá dnes koupit v běžné prodejní síti.

Pomocí hůlek pak jednotlivé kousky můžete pojídat s přáním dobré chuti.