Zkuste křupavou kvašenou zeleninu plnou vitamínů, minerálů, enzymů a probiotik v šikovném hrnci PICKLES. Návod na přípravu a recept je součástí balení.

Kvašená zelenina je jak známo explozí vitamínu C, podporuje zdravé fungování naší imunity, můžete si ji jednoduše připravit doma a navíc je levná. Fermentace je starý, mimořádně zdravý způsob uchování potravin bez sterilizace, přidaných látek a konzervantů. Je lépe stravitelná než čerstvá zelenina, působí detoxikačně a čistí tlusté střevo.

Tak si pickles zkuste vyrobit, není to žádná věda! Fermentujte třeba zelí, kapustu, mrkev, ředkvičky, cibuli, kedlubny, okurky i papriku. Důležité je nakrájet zeleninu na menší kousky nebo nudličky, přidat sůl, koření a dobře napěchovat do nádoby. A pokud se do pickles zamilujete jako my, můžete si koupit naši speciální keramickou nádobu na kvašení. Základní recept na rychlé pickles najdete zde >>    

Naše tipy:

  1. Nádoba by neměla být průhledná.
  2. Čím je zelenina nakrájená víc nahrubo a je přidáno více soli, tím delší je proces kvašení.
  3. Zelenina má být vždy ponořená v nálevu, jinak začne hnít.
  4. Některá zelenina pustí málo šťávy, některá skoro žádnou. Při použití sušších druzích zeleniny použijte víc vody.
  5. Hotovou směs přemístěte do menších uzavíratelných skleniček a uchovejte v lednici. A pokud nejste na kvašenou zeleninu zvyklí, doporučujeme konzumovat 1 polévkovou lžíci denně.