To jsou tři bylinky, které vás v chladných měsících zaručeně pořádně zahřejí. Připravit si z nich čaj není vůbec složité. Obzvlášť pokud vlastníte kvalitní čajovou konvici.

PŘINÁŠÍME VÁM 3 TIPY, jak si tyto bylinné nálevy připravit:

 Varnou konvici z borosilikátového skla můžete využít k ohřevu vody i jako klasickou nádobu na čaj.

Dbejte na to, aby měla zároveň vyjímatelný filtr, který nahradí neustále se vytrácející čajítka. Výborně se v ní připravuje například zázvorový čaj, který mírní nachlazení a podporuje dobré trávení. Po zalití oloupaného zázvoru horkou vodou jej doporučujeme nechat 5 až 10 minut louhovat. Poté z konvice filtr vyjměte, nápoj doslaďte medem a pomocí lisu na citrusy do něj vymačkejte citronovou šťávu.

French press neboli kafetier je oblíbenou metodou přípravy kávy. Věděli jste ale, že se v něm dá připravit i výborný čaj? V zimě doporučujeme vyzkoušet kupříkladu lipový čaj, který vám kromě zahřátí pomůže bojovat s kašlem a bolestí hlavy. Sušené květy stačí zalít horkou vodou a nechat asi 10 minut louhovat. Po této době stlačíte květy za pomocí pístu ke dnu nádoby a hotový nápoj nalijete do čajového šálku nebo konvičky.  

 A pokud vás skleněné konvice nezaujaly, stále si můžete vybrat z široké nabídky keramických nebo porcelánových konvic. K uvaření dobrého bylinkového nálevu se pak hodí mít po ruce sítko na čaj. I zde si můžete zvolit jeho velikost, tvar a dokonce i hrubost síťoviny. Po vyluhování bylinek ho navíc z nádoby vytáhnete pomocí praktického řetízku. V době Vánoc doporučujeme zkusit heřmánkový čaj, který zmírňuje stres a ulevuje od žaludečních potíží.