Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Newsletter
Image title

  • Sůl
  • hladká mouka
  •  2 vejce
  • 0,2 l mléka
  • Strouhanka
  • olej na smažení
  • máslo a citron
Kapra potřeme citronovou šťávou, osolíme a necháme v chladničce odležet. Před zahájením smažení dáme do jedné misky hladkou mouku, do druhé rozšleháme mléko s vejci a do třetí strouhanku. Filety nebo jinak připravené porce z kapra osušíme a obalujeme postupně v mouce, vejcích a strouhance znovu v mouce a vejcích a na závěr zlehka ve strouhance. Obalené porce rozložíme na plochou mísu (neukládáme na sebe, aby porce kapra neprovlhly). V hlubší pánvi rozpálíme olej, vložíme porce kapra a pomalu smažíme po obou stranách, dokud vánoční kapr nezíská zlatavou barvu. Před podáváním můžeme jednotlivé smažené řízky z kapra mírně potřít rozpuštěným máslem a ozdobit kolečkem citrónu.

Prkénko UH na ryby
Číslo položky 121230
189,00 Kč
Škrabka na ryby hliník
Číslo položky 140768
89,00 Kč
Načítání
Načítání