Image title Image title Image title Image title Image title Image title
Newsletter
Image title
Což takhle vyzkoušet něco jiného?

Šafránové risotto
  • 200  rýže na risotto jako Carnaroli, Arborio,Vialone apod.
  • 2 drobně nakrájené šalotky
  • 1 lžíce oleje
  • šafrán
  • 150 ml suchého bílého vína
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 60 g másla
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
V hlubší nepřilnavé pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej, přidáme drobně nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Přidáme rýži a ze všech stran orestujeme. Zalijeme vínem a necháme odpařit. Osolíme a opepříme. Zalijeme horkým vývarem tak, aby byla rýže ponořena, přidáme šafrán a zvolna vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Často mícháme. Přidáme další vývar a znovu necháme odpařit. Čím déle vaříme, tím menší dávky vývaru přidáváme.
Když je rýže al dente a vývar odpařený, sundáme z plotýnky a vmícháme máslo. Nakonec přidáme parmezán, ještě promícháme a ihned servírujeme.
Buon appetito!



Pánev CHEF pr. 24 cm TEFAL sk. poklice
Číslo položky 112960
1 159,00 Kč
659,00 Kč
799,00 Kč
Načítání
Načítání