DOMŮ |
AKCE |
+- | KUCHYNĚ |
+- | Hrnce, poklice |
+- | Pánve |
+- | Pekáče, plechy |
+- | Pečení |
+- | Zavařujeme |
+- | Nože |
Kořenky, mlýnky |
+- | Vybavení kuchyně |
+- | Uložení potravin |
+- | Kuchyňské náčiní |
Prkénka, podložky |
Kuchyňské váhy |
+- | Nápoje |
Zásobníky na vodu |
+- | STOLOVÁNÍ |
+- | DOMÁCNOST |
+- | Orion Vychytávky |
+- | NOVINKY |
+- | ZAHRADA |
Potřebujeme:
cca 300 g čerstvých hříbků nakrájených na plátky
listové těsto na vyložení formy
10 dkg slaniny pokrájené na kostičky
2 stroužky česneku
200 ml smetany ke šlehání
3 vejce
10 dkg 45% nastrouhaného sýra
25 g másla
lžíce oleje
cherry rajčátka
Tymián
muškátový oříšek
na dochucení sůl a pepř
Koláčovou formou si vyložíme pečícím papírem a poté i s boky listovým těstem. Do předehřáté trouby (cca na 200°) vložíme formu na 5 minut a těsto necháme zezlátnout. V pánvi si mezitím na kapce oleji a 25 g másle dozlatova opečeme slaninku s houbami a česnekem.
Přebytečný tuk z pánve si slijeme a směs přendáme do mísy, do které přimícháme smetatu, vejce, sýr, tymián a muškátový oříšek. Dle chuti osolíme a opepříme. Připravenou směs vlijeme do předpečeného korpusu, navrch přidáme cherry rajčátka a asi 20 minut pečeme na 180°, než se náplň zpevní.