Image title Image title Image title Image title Image title Image title
Newsletter
Image title

Jednoduché sladké pečení pro gurmány. Připravte dezertík ke kávě pro každého.

Potřebujete:
  • 600 ml smetany
  • 150 g cukru
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 6 ks žloutku
Žloutky utřeme s cukrem. Vanilku rozpůlíme a spolu se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí vyjmeme vanilkovou tobolku a smetanu vmícháme do utřených žloutků. Při tření žloutků vždy dáváme pozor, aby se netvořila pěna.

Poté nalijeme do mělkých zapékacích misek. V troubě předehřáté na 100 °C pečeme něco málo přes hodinu. Krém by neměl zůstat tekutý, ale ani ne úplně tuhý. V případě potřeby můžeme nechat v troubě déle. Nezvyšujeme však teplotu. Výsledkem by měl být tak akorát třaslavý krém.

Krém necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Před podáváním créme brulée posypeme lehce cukrem, nejlépe třtinovým, a opálíme.

Karamelu dosáhneme buď pomocí cukrářské plynové pistole, nebo pod hodně rozpáleným grilem v troubě.

Miska zapékací porc. bílá 9x4,5 cm
Číslo položky 121747
49,00 Kč
Miska zapékací porc. 9x5,5 cm BLACK
Číslo položky 124767
59,00 Kč
Flambovací pistole HOME
Číslo položky 833163
349,00 Kč 299,00 Kč
Načítání
Načítání