Image title Image title Image title Image title
Newsletter
Image title

Jednoduché sladké pečení pro gurmány. Připravte dezertík ke kávě pro každého.

Potřebujete:
  • 600 ml smetany
  • 150 g cukru
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 6 ks žloutku
Žloutky utřeme s cukrem. Vanilku rozpůlíme a spolu se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí vyjmeme vanilkovou tobolku a smetanu vmícháme do utřených žloutků. Při tření žloutků vždy dáváme pozor, aby se netvořila pěna.

Poté nalijeme do mělkých zapékacích misek. V troubě předehřáté na 100 °C pečeme něco málo přes hodinu. Krém by neměl zůstat tekutý, ale ani ne úplně tuhý. V případě potřeby můžeme nechat v troubě déle. Nezvyšujeme však teplotu. Výsledkem by měl být tak akorát třaslavý krém.

Krém necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Před podáváním créme brulée posypeme lehce cukrem, nejlépe třtinovým, a opálíme.

Karamelu dosáhneme buď pomocí cukrářské plynové pistole, nebo pod hodně rozpáleným grilem v troubě.

20%
121747_1.jpg
Miska zapékací porc. bílá 9x4,5 cm
Číslo položky 121747
49,00 Kč 39,20 Kč
34%
124767_1.jpg
Miska zapékací porc. 9x5,5 cm BLACK
Číslo položky 124767
59,00 Kč 39,00 Kč
20%
833163_1.jpg
Flambovací pistole HOME
Číslo položky 833163
299,00 Kč 239,20 Kč
Načítání
Načítání