Image title Image title Image title Image title
Newsletter
Image title

Potřebujeme:

  • 1,5 l vody

  • 1 hrnek silného masového vývaru

  • 1 kostka masoxu

  • 2 plátky chleba

  • 4 brambory

  • ¼ lžičky majoránky

  • ½ lžičky kmínu

  • 8 stroužků česneku

  • 2 lžíce másla

  • 2 vejce

  • hladké mouky dle potřeby

  • tvrdý sýr

  • sůl

  • pepř

 

V hrnci si ve vodě dáme vařit oloupané a nakrájené brambory a 5 stroužků prolisovaného česneku. Přidáme špetku kmínu a vaříme do změknutí brambor. Mezitím si na pánvičce připravíme jíšku z hladké mouky a másla.

Po změknutí brambor přidáme do hrnce kostku masoxu, silný vývar a vmícháme jíšku, kterou krátce povaříme. Polévku dochutíme majoránkou, pepřem, solí a zbytek prolisovaného česneku (případně dle chuti i více). Ten však již nevaříme. Česnek tak neztratí svojí čerstvou a silnou chuť. Nakonec do polévky rozklepneme dvě vajíčka a za stálého míchání je necháme v polévce srazit. Nakrájíme na kostičky tvrdý sýr a chléb, který si na sucho opražíme na pánvi.  

Česnečku podáváme spolu s chlebem a sýrem horkou, aby měla co největší účinek.

20%
141904_1.jpg
Lis na česnek hliník HEBEI
Číslo položky 141904
129,00 Kč 103,20 Kč
20%
113027_1.jpg
349,00 Kč 279,20 Kč
Načítání
Načítání