DOMŮ |
AKCE |
+- | KUCHYNĚ |
+- | Hrnce, poklice |
+- | Pánve |
+- | Pekáče, plechy |
+- | Pečení |
+- | Zavařujeme |
+- | Nože |
Kořenky, mlýnky |
+- | Vybavení kuchyně |
+- | Uložení potravin |
+- | Kuchyňské náčiní |
Prkénka, podložky |
Kuchyňské váhy |
+- | Nápoje |
Zásobníky na vodu |
+- | STOLOVÁNÍ |
+- | DOMÁCNOST |
+- | Orion Vychytávky |
+- | NOVINKY |
+- | ZAHRADA |
Potřebujeme:
1,5 l vody
1 hrnek silného masového vývaru
1 kostka masoxu
2 plátky chleba
4 brambory
¼ lžičky majoránky
½ lžičky kmínu
8 stroužků česneku
2 lžíce másla
2 vejce
hladké mouky dle potřeby
tvrdý sýr
sůl
pepř
V hrnci si ve vodě dáme vařit oloupané a nakrájené brambory a 5 stroužků prolisovaného česneku. Přidáme špetku kmínu a vaříme do změknutí brambor. Mezitím si na pánvičce připravíme jíšku z hladké mouky a másla.
Po změknutí brambor přidáme do hrnce kostku masoxu, silný vývar a vmícháme jíšku, kterou krátce povaříme. Polévku dochutíme majoránkou, pepřem, solí a zbytek prolisovaného česneku (případně dle chuti i více). Ten však již nevaříme. Česnek tak neztratí svojí čerstvou a silnou chuť. Nakonec do polévky rozklepneme dvě vajíčka a za stálého míchání je necháme v polévce srazit. Nakrájíme na kostičky tvrdý sýr a chléb, který si na sucho opražíme na pánvi.
Česnečku podáváme spolu s chlebem a sýrem horkou, aby měla co největší účinek.