Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Newsletter
Image title

Potřebujeme:

  • 1,5 l vody

  • 1 hrnek silného masového vývaru

  • 1 kostka masoxu

  • 2 plátky chleba

  • 4 brambory

  • ¼ lžičky majoránky

  • ½ lžičky kmínu

  • 8 stroužků česneku

  • 2 lžíce másla

  • 2 vejce

  • hladké mouky dle potřeby

  • tvrdý sýr

  • sůl

  • pepř

 

V hrnci si ve vodě dáme vařit oloupané a nakrájené brambory a 5 stroužků prolisovaného česneku. Přidáme špetku kmínu a vaříme do změknutí brambor. Mezitím si na pánvičce připravíme jíšku z hladké mouky a másla.

Po změknutí brambor přidáme do hrnce kostku masoxu, silný vývar a vmícháme jíšku, kterou krátce povaříme. Polévku dochutíme majoránkou, pepřem, solí a zbytek prolisovaného česneku (případně dle chuti i více). Ten však již nevaříme. Česnek tak neztratí svojí čerstvou a silnou chuť. Nakonec do polévky rozklepneme dvě vajíčka a za stálého míchání je necháme v polévce srazit. Nakrájíme na kostičky tvrdý sýr a chléb, který si na sucho opražíme na pánvi.  

Česnečku podáváme spolu s chlebem a sýrem horkou, aby měla co největší účinek.

Pánev TALENT PRO 21 cm TEFAL
Číslo položky 112947
799,00 Kč
349,00 Kč
Lis na česnek hliník HEBEI
Číslo položky 141904
129,00 Kč
Načítání
Načítání