Tento e-shop nemusí ve vašem prohlížeči fungovat správně! Doporučujeme použít některý z novějších prohlížečů. Více informací

PERFEKTNÍ MUFFINKY PRO DĚTI


PERFEKTNÍ MUFFINKY PRO DĚTI

Receptů je na internetu víc než dost. My přinášíme vyzkoušený recept, který jsme „vytunili“ tak, že se po nich na dětské oslavě, u příležitosti Mezinárodního dne dětí, na narozeninové párty nebo při loučení se školním rokem zapráší. Oživte klasické muffiny jahodovými beruškami a karamelovými motýlky. Samotné muffinky můžeme připravit 1-2 dny před oslavou a zdobit je až těsně před ní.

Navíc je tento recept hrníčkový, takže není třeba odvažovat suroviny a spolu s dětmi si je může každý doladit k dokonalosti.

SUROVINY

těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

krém:

  • 1 balení klasického polotučného tvarohu ve staniolu
  • ½ kelímku zakysané smetany (100 g)
  • ½ hrnku moučkového cukru

na ozdobení: čerstvé jahody, lentilky, slané krekry ve tvaru preclíků, karamelové bonbony, bílá a mléčná čokoláda

POSTUP

V míse vyšleháme nejprve vejce, cukr krystal a vanilkový cukr. Pak přidáme olej, mléko a prosátou mouku. Ke šlehání je ideální šlehací mísa, která má ve víku otvor a těsto tak nestříká všude okolo. Nakonec přidáme kypřicí prášek. Pak se nabízejí i varianty, kdy lze část těsta obarvit kakaem, přidat nakrájené ořechy, rozmačkaný banán, citronovou kúru, kousky čokolády nebo opražené ovesné vločky.

Připravíme si formu na muffiny. I do nepřilnavé formy můžeme v tomto případě vložit papírové košíčky. Přenášení hotových muffinků a jejich podávání bude jednodušší a na dětské oslavě hygieničtější. Plníme je do 2/3.

Muffinky pečeme ve vyhřáté troubě podle jejich velikosti 15-20 minut při 150 °C, stupeň propečení lze zjistit zapíchnutím špejle, na kterou by se těsto nemělo lepit. Toto množství vyjde na 40-50 muffinů ve formě o průměru prohlubní 3,5-4 cm, ale věřte že i tak jich nebude dost. Navíc některé malí pomocníci snědí hned po vytažení z trouby nebo při jejich zdobení.

Vychladlé muffiny zdobíme krémem pomocí pevného bavlněného nebo omyvatelného plastového zdobicího sáčku s nerezovou trezírovací špičkou. Lze použít i igelitové sáčky z role, kde stačí ustřihnout špičku. Tvaroh v míse smícháme se smetanou a cukrem tak, že vznikne hladký, kompaktní krém. Zakysanou smetanu přidáváme postupně, aby tvaroh stále držel tvar a byl dostatečně hustý do sáčku.

Pak přichází na řadu to nejlepší. Zdobení. Zkusili jsme z polovin jahod vytvořit berušky, které jsme posadili nahoru na krém. Rozehřátou čokoládou jsme na nich udělali tečky, lentilka poslouží jako hlavička. Lze sáhnout po čokoládové polevě, která se i s obalem povolí ve vodní lázni.

Motýlci byli ještě jednodušší. Stačilo zkombinovat toffifee a slané minipreclíky jako křidélka. Můžeme potvrdit, že kombinace karamelového bonbonu a slaného preclíčku je perfektní.

Tak hurá do toho, ať oslava může začít.

OxyShop icon Používáme oXyShop