Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Newsletter

HTML Links

Souhlasím se zpracováním osobních údajů.

Image title

  • 1 husa
  • 2 velká jablka
  • 2 velké pomeranče
  • 2-3 pl brusinkového kompotu
  • sůl
  • pepř
  • kmín drcený
  • 150 ml vody
  • voda na podlévání
 
Husu umyjeme, z venku i uvnitř osolíme a opepříme čerstvě namletým kořením, posypeme trochou drceného kmínu. Oloupeme si jablka, která zbavíme jadřinců a nakrájíme na měsíčky. Na stejné díly nakrájíme oloupaný pomeranč. Vše vložíme do husy. Jeden pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a vložíme do husy. Husu dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme pod poklicí cca 4-5 hodin (podle velikosti), na 180°C, do měkka. Není nutné na pečení spěchat.
Druhý pomeranč umyjeme, ostrouháme z poloviny kůru a tu dáme do kastrolku. 
Pomeranč potom oloupeme, rozdělíme na dílky, každý dílek oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Takto nachystaný pomeranč přidáme ke kůře, společně s 2pl brusinkového kompotu a 150ml vody přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 15-20 minut.

Husu podáváme s vařeným bramborem, či bramborovým knedlíkem přelité pomerančovou omáčkou, jako oblohu použijeme upečená jablka a pomeranč.


Dobrou chuť!


Pekáč keramika glazura HUSÁK 41 cm
Číslo položky 123788
399,00 Kč
Mlýnek nerez/UH sůl+pepř DUO
Číslo položky 130181
249,00 Kč
Načítání
Načítání