Image title Image title Image title Image title
Newsletter
Image title
  • 500  g polohrubá mouka
  • 2  ks vejce
  • 80  g tuk
  • 3  lžíce moučkový cukr
  • 250  ml mléko
  • 42  g droždí
  • kokos na obalení
  • vejce na potření
Připravíme si kvásek - droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout Poté z těsta vyválíme tenkou placku, kterou nařežeme na pásky a obtáčíme jimi formy na trdelníky. Obtočené těsto pomažeme vejcem  a obalíme ve skořicovém cukru. Trdelníky je však možné obalit v najemno nasekaných oříškách, v krystalovém cukru nebo v kokosu – což j náš TOP!
Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.


20%
120024_1.jpg
Forma nerez TRDELNÍK 2 ks
Číslo položky 120024
139,00 Kč 111,20 Kč
20%
142734_1.jpg
Mašlovačka silikon/nerez 20,5 cm
Číslo položky 142734
69,00 Kč 55,20 Kč Vyberte varianty
Načítání
Načítání