Tento e-shop nemusí ve vašem prohlížeči fungovat správně! Doporučujeme použít některý z novějších prohlížečů. Více informací

VÍNO A SÝRY PATŘÍ K SOBĚ


VÍNO A SÝRY PATŘÍ K SOBĚ

Oslava narozenin, posezení s přáteli nebo trochu romantiky s partnerem? Nejen v těchto případech můžete slavit stylově, s láhví nachlazeného sektu, vína a dobrých sýrů. Tahle kombinace je osvědčená. Proto přicházíme s novinkami, které udělají z obyčejného letního podvečera nebo zahradní párty luxusní událost.

NOVINKY:

  1. Víno, sekt i limonáda si udrží svou teplotu v dvouplášťové chladicí nerezové nádobě. Chladič na víno zaujme hlavně svým atypickým vnějším povrchem a dodá oslavě punc luxusu.
  2. Skleničky na víno nebo na sekt si hosté už nepopletou. Díky malým barevným rozlišovačům, které lze nasadit na nožku skleničky nebo její horní okraj.
  3. Na terasu nebo na jídelní stůl můžete využít nové prostírání z listů mořské trávy. Tlumí náraz pokládaných talířů a přináší styl a kousek přírody i do běžného stolování. Navíc se hodí i jako podložka pod dochucovací soupravu při grilování nebo pod vázu, květináče s bylinkami.
  4. Dřevěné prkénko, které uvnitř ukrývá sadu kráječů na sýr, využijete k servírování delikates. Víno a sýr jsou nerozluční kamarádi, k lehkým vínům se hodí spíše méně tučné, čerstvé, polotvrdé sýry, u těžkých, aromatických druhů by měly být podávány výrazné sýry s modrou nebo bílou plísní. Sýry zrající nebo výrazné ovčí a kozí sýry by lehká vína zcela přehlušily, takže sáhněte po těžších vínech nebo rovnou k chlazenému pivečku.

Tady je několik tipů, jaký sýr lze ke konkrétnímu vínu podávat:

  • lehké bílé víno (typu Müller Thurgau, Rulandské bílé, Veltlínské…) + měkké, polotvrdé tvrdé sýry (mozzarella, eidam, čedar, gouda, parmezán…)
  • sladká, aromatická bílá vína (např. Tramín, Rýnský ryzlink nebo Tokaj) + sýry s modrou, bílou plísní nebo s mytou kůrou (niva, gorgonzola, roquefort, romadúr…)
  • červené víno a sýryrůžové víno a lehčí červené víno (typu Rulandské modré, Svatovavřinec, Merlot…) + polotvrdé a tvrdé sýry (gouda, eidam, jadel, parenica, oštiepok…)
  • těžší červené víno (např. Dornfelder, Syrah, Cabernet Savignon) + vyzrálé tvrdé sýry, sýry s modrou nebo bílou plísní, ovčí a kozí sýry (parmezán, romadúr, niva, gorgonzola, roquefort, brie, pecorino…)
  • šumivá vína + sýry s modrou plísní, sýrové fondue, grilovaný sýr
OxyShop icon Používáme oXyShop