
SLANÉ HOUSKY

Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 1,5 lžičky suš. droždí
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 300 ml mléka
- 1 lžička soli
- 1 žloutek a 1 vejce na pomazání
Postup:
Z vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku, sůl, máslo a kvásek. Vše smícháme a řádně prohněteme těsto. Necháme kynout. Po vykynutí těsto vyválíme na sílu 1,5 cma vykrajujeme housky. Nebo lze klasicky plést copánek. Dáme je na vymazaný plech a ještě necháme kynout 30 minut. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem, solí či semínky. Housky dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C 20 minut.
Náš tip: Ideální je použít nízký plech s nepřilnavou vrstvou Grande nebo klasický plech se zkosenou stranou, díky které houstičky pěkně vypečené sesypete z plechu na tác, mřížku či pracovní desku.
Další zajímavé recepty zde.

Skladem
Síto na mouku
99,00 Kč
Koupit
Kolekce

Skladem
Mašlovačka 22 cm
89,00 Kč
Koupit

Skladem
Vykrajovačka raženka
119,00 Kč
Koupit