Pořádná nakládačka
Naložené dobroty patří neodmyslitelně k babímu létu a podzimu. Ale radost z nich budete mít i v průběhu roku. U nás najdete klasické keramické hrnce, tzv. nakládací soudky, které slouží k přípravě kvašáků, utopenců a dalších lahůdek, nakládaných do octového nálevu nebo oleje.
Využijete tak plody podzimní přírody i své vlastní práce na zahrádce.
1/ KYSANÉ ZELÍ
Kupované kysané zelí se domácímu, vlastnoručně naloženému zelí zdaleka nevyrovná. A můžete si ho udělat klidně i v paneláku. Stačí si u zelináře vybrat kvalitní kruhárenské zelí, pořídit si šikovnou keramickou nádobu a nakrouhané zelí v něm postupně prosypávat solí a kořením.
Pak je potřeba ho pořádně upěchovat, až pustí šťávu, zatížit jej (keramické těžítko slouží k zatížení zeleniny a zároveň k ní nejde vzduch) a nechat v teple kvasit.
2/ PICKLES
Kvašená zelenina je jak známo explozí vitamínu C, minerálů, enzymů a probiotik, obzvlášť v zimním období. Podporuje zdravé fungování naší imunity, můžete si ji jednoduše připravit doma a navíc je levná. Fermentace je starý, mimořádně zdravý způsob uchování potravin bez sterilizace a přidaných látek. Je lépe stravitelná než čerstvá zelenina, působí detoxikačně a čistí tlusté střevo.
Tak si pickleszkuste vyrobit, není to žádná věda!
Kvasit lze nejrůznější zeleninu, fermentujte třeba zelí, kapustu, mrkev, ředkvičky, cibuli, kedlubny, okurky i papriku. Recept na přípravu pickles přinášíme zde >>
Aby se Vám vše lépe připravovalo, vybrali jsme z naší nabídky:
- Nakládací hrnce s kleštěmi – ideální pro naložení zelí, čalamád...
- Dózy na nakládání a kvašení – pro kvašené okurky, domácí pickles...
- Skleněné dózy s patentem a těsněním – vhodné pro uskladnění křížal, ořechů, naložení sýrů, budou i krásným dárkem domácí výroby
- Nakládací dózy s pružinou – ideální k nakládání masa, sýrů i zeleniny...



