
PODÁVAME SALÁT

Začátek nového roku je dobou odlehčené stravy. Mnozí mohou mít trochu výčitky z nějakého toho kila navíc. Proto je leden časem na redukci cukrů ve stravě, do jídelníčku přibudou saláty, kvalitní bílkoviny a tuky.
I my nezapomínáme na milovníky křupavé, čerstvé zeleniny, ovoce či luštěnin. V hlavní roli jsou teď sezónní, v Čechách vypěstované potraviny. Jsou při správném skladování ideálním zdrojem vitamínů během zimního období. Navíc přispívají k dobrému fungování organismu víc než červené jahody bez chuti, dozrávající teprve cestou do supermarketu.
SEZONNÍ POTRAVINY PRO MĚSÍC LEDEN:
- kapusta
- mrkev
- brambory
- jablka
- kedlubny
- růžičková kapusta
- pór
- hrách
- kroupy
- čočka...
Z nich vykouzlíte vydatné polévky, omáčky, přílohu k masu, kterou je dobré odlehčit i svěžím salátem.
Saláty lze navíc připravovat na tisíc způsobů a jejich podávání Vám ulehčí novinky z našeho sortimentu.
Stačí si pořídit kvalitní nerezové příbory, tzn. lžíce a vidličky na salát. Navíc u nás najdete buď verzi čistě nerezovou, nebo opatřenou kvalitním černým nástřikem, takže takovéto náčiní skvěle doplní příbory Black.
Velká skleněná miska trojůhelníkového tvaru má z vnější strany plastické vodorovné vroubky, které nejenže vypadají velice dobře, ale miska se díky nim lépe drží, přenáší. Hodí se jak k podávání zeleninového, bramborového či těstovinového salátu, tak i jako dekorativní mísa na ovoce na kuchyňském stole.
Ta menší je ideální na podávání kompotu, pudinku, nanukového dortu s ovocem, ale i jako miska na salát nebo snídaňové cereálie.







