Tento e-shop nemusí ve vašem prohlížeči fungovat správně! Doporučujeme použít některý z novějších prohlížečů. Více informací

LOW CARB BAGETKY


LOW CARB BAGETKY

Low carb pečivo je zajímavým zpestřením jídelníčku, od běžných baget se liší tím, že zůstává uvnitř částečně mokré. Jak vysvětlit chuť nízkosacharidového pečiva? Pro neznalé to připomíná vzdáleně kombinaci pečiva s vaječnou omeletou :)

Suroviny

  • 1 tučný tvaroh
  • 4 lžíce lněné mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce psyllia
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce slunečnicových semínek, trochu na posypání
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 lžička drceného kmínu
  • ½ prášku do pečiva
  • sůl
  • 1 dl vody

Postup:

Tvaroh s vejci a solí rozmíchejte, přidejte ostatní suroviny a vodu. Je důležité nechat směs alespoň 10 minut natáhnout vlhkost z tvarohu a vodu, hlavně lněná mouka, sezam a chia semínka utvoří pojivo a směs zhoustne. Připravte si plech lehce vymazaný olejem, výborně se k tomu hodí menší plech Grande s nepřilnavým povrchem.

rychlé low carb pečivoUtvořte 2 bagety nebo 4 menší rohlíky, dobře se tvarují, pokud si navlhčíte ruce vodou. Posypejte je shora slunečnicovými semínky, dobře vypadá i hrubozrnná sůl, a dejte do rozehřáté trouby péct při 170 °C na 40 minut. Je třeba je pohlídat, až budou upečené dozlatova.

Toto pečivo se hodí na svačinu, na výlety, plněné třeba šunkou a zeleninou. Večer jej můžeme přikusovat k čerstvému salátu, grilovanému masu. Nakrájené na kolečka vytvoří základ jednohubek nebo zdravých obložených chlebíčků.

Orion vychytávka: Ruční nerezový mlýnek na kávu nejenže čerstvě namele zrnkovou kávu, ale v tomto případě jej lze použít i ke mletí lněného semínka!

Další zajímavé recepty zde.

OxyShop icon Používáme oXyShop