
LITINOVÉ HRNCE

Vaření, pečení a zapékání v litinovém nádobí znaly už naše babičky.
Současný trend vaření z lokálních surovin, z masa a zeleniny od místních chovatelů a farmářů, přeje návratu litiny.
Nové hrnce z litiny budou dobrým pomocníkem při přípravě chutných pokrmů z masa, zeleniny nebo brambor, zvlášť vydatných pokrmů, které se hodí k zasycení a zahřátí v zimním období. Litina se na elektrických, plynových i indukčních vařičích rozehřívá rovnoměrně a svoji teplotu si udrží i pod kusem studeného masa z ledničky.
V troubě krásně opéká ze všech stran, nezáleží na tom, jak nerovnoměrně vám trouba peče.
Hrnce jsou skvělé k prudkému rozpálení nádoby, pro rychlé zatažení velkého kusu masa, i pro pomalé vaření nebo pečení při nižší teplotě.
Poklice zajistí efektivní vaření, ze spodní strany je opatřena výstupky, na nichž se sráží pára z připravovaného pokrmu a odkapává tak zpátky.

