Tento e-shop nemusí ve vašem prohlížeči fungovat správně! Doporučujeme použít některý z novějších prohlížečů. Více informací

LAHODNÁ DÝŇOVÁ POLÉVKA SE ŠPETKOU CHILLI


LAHODNÁ DÝŇOVÁ POLÉVKA SE ŠPETKOU CHILLI

Podzimní menu je plné pečených dýní, vydatných zelných nebo dýňových polévek, které zahřejí. Tak zkuste třeba tuhle.

Suroviny

  • 800 g máslové dýně nebo Hokkaido
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule a 2 stroužky česneku
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička třtinového cukru
  • sůl a pepř
  • špetka chilli
  • dýňový olej

Postup:

V hrnci zpěňte na másle pokrájenou cibuli, přidejte dýni bez semínek, pokrájenou na kostičky. Opečte ji dozlatova, pak přidejte chilli, kari koření, cukr a zalijte vývarem. Vařte, až dýně změkne, netrvá to dlouho, potom vmíchejte smetanu, osolte a opepřete a nechte přejít varem. Nakonec polévku rozmixujte. Podávejte ji posypanou nasucho opraženými dýňovými semínky a kapkou dýňového oleje, někdo preferuje i ocet balsamico. Dobrou chuť.

Další zajímavé recepty zde.

OxyShop icon Používáme oXyShop