
LAHODNÁ DÝŇOVÁ POLÉVKA SE ŠPETKOU CHILLI

Podzimní menu je plné pečených dýní, vydatných zelných nebo dýňových polévek, které zahřejí. Tak zkuste třeba tuhle.
Suroviny
- 800 g máslové dýně nebo Hokkaido
- 2 lžíce másla
- 1 cibule a 2 stroužky česneku
- 600 ml zeleninového vývaru
- 1 smetana ke šlehání
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička třtinového cukru
- sůl a pepř
- špetka chilli
- dýňový olej
Postup:
V hrnci zpěňte na másle pokrájenou cibuli, přidejte dýni bez semínek, pokrájenou na kostičky. Opečte ji dozlatova, pak přidejte chilli, kari koření, cukr a zalijte vývarem. Vařte, až dýně změkne, netrvá to dlouho, potom vmíchejte smetanu, osolte a opepřete a nechte přejít varem. Nakonec polévku rozmixujte. Podávejte ji posypanou nasucho opraženými dýňovými semínky a kapkou dýňového oleje, někdo preferuje i ocet balsamico. Dobrou chuť.
Další zajímavé recepty zde.
Kolekce

Skladem
Hrnec GRANDE s poklicí 4 l
899,00 Kč
Koupit
Kolekce

Skladem
Kuchyňský nůž WOODEN sada 3 ks
499,00 Kč
Koupit

Skladem
Vařečka 35 cm
39,00 Kč
Koupit

Skladem
Dochucovací souprava 2 ks
269,00 Kč
Koupit

Skladem
Kráječ zeleniny Chopper
199,00 Kč
Koupit